Hoe de kleermaker uw maatpak maakt


Wie op zoek is naar een maatpak met klasse, kan bij Benny Tailors terecht voor exclusieve Italiaanse topkwaliteit. De kleermaker komt langs bij u thuis of op uw kantoor en biedt u een persoonlijke service. Maar hoe maakt hij uw maatpak? Hoe verloopt het proces precies?

italiaanse maatkleding

Alles begint bij een goed gesprek

Nog voor de kleermaker u opmeet, luistert hij eerst naar uw verhaal. Hoe ziet uw dag eruit? Wat bent u van plan te doen met uw kostuum? Zit u vooral, of staat u vaak recht om te presenteren? Bent u veel onderweg met de wagen? Kortom: hoe behandelt u uw kleding? Het zijn allemaal factoren die bepalen hoe uw maatpak eruit zal zien. In 2019 is de kleermaker ook een consultant. Hij heeft oog voor uw noden en geeft u het nodige advies.

Opmeting

Vervolgens neemt de kleermaker nauwkeurig al uw maten op een pasmodel. Belangrijk hierbij is de pasvorm rond de schouders. De mouwlengte en de taille kunnen nog aangepast worden, maar de schouders moeten goed zitten.

Materialen kiezen

Vervolgens maakt u als klant heel wat keuzes. Eerst en vooral kiest u de stof voor uw maatpak. Benny Tailors werkt uitsluitend met wol van de hoogste kwaliteit. U maakt uw keuze uit talloze kleuren en patronen, maar ook uit diverse soorten stoffen. De ene stof leent zich beter tot kostuums voor warmere dagen en voert de warmte goed af, een andere is dan weer beter geschikt voor de winter. Nog andere stoffen kunt u vier seizoenen lang dragen. Daarna kiest u een bijpassende voering. Tot slot kiest u de knopen. Of u nu benen of parelmoeren knopen kiest, ze zijn steeds discreet en stijlvol. De mouwen van de vest worden bovendien afgewerkt met echte knoopsgaten.

Full canvas

Bij maatwerk opteert Benny Tailors steeds voor een full canvas binnenwerk. Het binnenwerk bestaat uit een laag canvas waarin onder andere kamelenhaar verwerkt zit. Het wordt met de hand aan de buitenste laag genaaid. Zo vormt de vest zich volledig naar uw lichaam, voor een uniek draagcomfort. Het is een proces dat meer manuren vraagt, maar wel een langere levensduur biedt.

Productie van het maatpak

Uw maatpak in productie

De definitieve maten en al uw keuzes worden doorgegeven aan de kleermakers in Italië. Deze ervaren specialisten maken uw kostuum met de grootste zorg. Een drietal weken later komt Benny Tailors langs met uw afgewerkte maatpak. Indien nodig zijn kleine retouches nog mogelijk. Een kleine week later is uw maatpak klaar om te dragen. Het past perfect en beantwoordt volledig aan uw behoeften. Dat doel willen de kleermakers van Benny Tailors elke keer weer verwezenlijken.

Ook andere kleding op maat

Benny Tailors zorgt niet alleen voor vakkundig maatwerk voor uw kostuum, maar maakt ook hemden, broeken, blazers en lederen jackets en blousons op maat.
Wil ook u een kostuum of stijlvolle herenkleding op maat? Benny Tailors komt bij u thuis of op uw bedrijf langs om het te realiseren. Een kostuum op maat heeft u al vanaf € 1.495. Maak vandaag nog een afspraak of vraag meer informatie via het formulier hieronder.

Een reactie posten

Copyright © Benny Tailors.